luni, 2 august 2010

Cum se prepara un cocktail?

Posted by | |





Ingrediente necesa
1/10 Blue Curagao
4/10 suc de lamaie

Aparut in anii ‘50, in Marea Britanie, Blue Lagoon, in limba romana Laguna Abastra, a intrat imediat in retetarul IBA intocmit in 1961, fiind confirmat si in cele doua care au urmat, cu o deosebire: a doua codificare IBA din 1987 mentioneaza sl o varianta de preparare alaturi de reteta de baza.

Mod de preparare reteta

Se amesteca energic in shaker toate ingredientele, impreuna cu gheata cristalizata si se toarna, dupa ce a fost filtrat, in pahar.

La sfarsit, se decoreaza cu o coaja de portocala asezata pe marginea paharului.

Recomandari
Varianta din catalogul IBA din 1987 este urmatoarea: 2/10 Blue Curagao si 8/10 Gin, preparate direct in pahar tumbler mijlociu, umplut cu cuburi de gheata si completat cu limonada proaspata. Decoratiunea finala se face cu o jumatate de felie de portocala, o cireata mica, rosie si paie. O alta varianta este data intr-un retetar american: o uncie de vodca si o uncie de Blue Curagao, preparate direct intr-un tumbler, umplut cu cuburi de gheata si completat cu limonada proaspata. Decoratiunea finala se face cu o cireasa rosie si paie.Savurati-l!

Un cocktail aromat si parfumat in care ingredientul principal este Cappy toata portocala.

Ingrediente

o jumatate de grapefruit
o banana
60ml Cappy toata portocala
zahar sau miere dupa gust
gheata
Mod de preparare

Taiati banana si grapefruit-ul cubulete.

Amestecati-le in blender impreuna cu sucul de portocale, timp de 30 secunde, apoi adaugati gheata si continuati sa amestecati inca 5 secunde.

O minunatie dulce si parfumata, cocktailul Strawberry Wonderland va deveni cu siguranta preferatul tuturor la o petrecere la piscina!

Ingrediente

60 ml suc de ananas
8 capsune congelate sau proaspete
40 ml crema de cocos
20 ml suc de visine
Mod de preparare

Intr-un blender se pun capsunele si sucurile de fructe si se mizeaza bine.

Se pregateste 1 pahar semi-inalt, cu picior, de cocktail, tinut la congelator cateva minute.

Se pune amestecul in pahar, apoi se orneaza buza acestuia cu capsune jumatati.

Retele au fost oferite de www.gastronomie.ele.ro

Un comentariu:

Fanclubdisney spunea...

eu chair astazi am preparat unul a fos gustos cel de portocale dar nu prea mult prentru ca a fost cu alccol.Intra la mine am o reteta cu milksake

Trimiteți un comentariu