luni, 2 august 2010
Cum se prepara un cocktail?



Ingrediente necesa
1/10 Blue Curagao
4/10 suc de lamaie
Aparut in anii ‘50, in Marea Britanie, Blue Lagoon, in limba romana Laguna Abastra, a intrat imediat in retetarul IBA intocmit in 1961, fiind confirmat si in cele doua care au urmat, cu o deosebire: a doua codificare IBA din 1987 mentioneaza sl o varianta de preparare alaturi de reteta de baza.
Mod de preparare reteta
Se amesteca energic in shaker toate ingredientele, impreuna cu gheata cristalizata si se toarna, dupa ce a fost filtrat, in pahar.
La sfarsit, se decoreaza cu o coaja de portocala asezata pe marginea paharului.
RecomandariVarianta din catalogul IBA din 1987 este urmatoarea: 2/10 Blue Curagao si 8/10 Gin, preparate direct in pahar tumbler mijlociu, umplut cu cuburi de gheata si completat cu limonada proaspata. Decoratiunea finala se face cu o jumatate de felie de portocala, o cireata mica, rosie si paie. O alta varianta este data intr-un retetar american: o uncie de vodca si o uncie de Blue Curagao, preparate direct intr-un tumbler, umplut cu cuburi de gheata si completat cu limonada proaspata. Decoratiunea finala se face cu o cireasa rosie si paie.Savurati-l!
Ingrediente
Mod de preparare
Ingrediente
Mod de preparare
Retele au fost oferite de www.gastronomie.ele.ro
eu chair astazi am preparat unul a fos gustos cel de portocale dar nu prea mult prentru ca a fost cu alccol.Intra la mine am o reteta cu milksake
RăspundețiȘtergere